INTERNACIONALNA ŠKOLA ZA DEGUSTATORE MEDA

| 17. marta 2016. | 2 Komentara

   INTERNACIONALNA ŠKOLA    ZA DEGUSTATORE MEDA

BUP_logo_manji                                                                                                                                    Screenshot_2
beesourcesScreenshot_3

 

 

Dana 23. i 24. aprila u organizaciji Srpskog društva za ocenjivanje i testiranje meda i Beogradskog udruženja pčelara održaće se, po prvi put u Srbiji,

Školu će voditi eksperti iz Organizacije „Bee Sorces“ iz Bolonje, Italija, koji su članovi

Nacionalnog registra eksperata za senzornu analizu meda u Italiji.

Raspored i satnica predavanja:

“OSNOVE SENZORNE ANALIZE MEDA 1.0”

Dan I – 23.april 2016. godine

PREPODNE (9:00 – 12:30)

  • Uvod u kurs, predstavljanje govornika i učesnika (razgovor)

Senzorna analiza: opšti kriterijumi, elemeni senzorne fiziologije, okruženje, materijali i individualne varijacije (predavanje)

  • Prepoznavanje kroz degustaciju: 4 osnovna ukusa, provera ograničenja u individualnoj percepciji (degustacija)
  • Razlike između ukusa i arome (degustacija)
  • Ispitivanje mirisa radi prepoznavanja najčešćih loših mirisa (mentorsko učenje)

POPODNE (14:00 – 17:30)

  • Ispitivanje mirisa 8 uzoraka monoflornog meda porekla (mentorsko učenje)
  • Med: poreklo i sastav (predavanje)
  • Tehnika degustacije (predavanje)
  • Ispitivanje 15  uzoraka  monoflornog  meda:  opisivanje  i  memorisanje  karakteristika

mirisa i ukusa (mentorsko učenje)

Dan II – 24. april 2016. godine

PREPODNE (9:00 – 12:30)

  • Ispitivanje 15 uzoraka monoflornog meda: opisivanje i memorisanje karakteristika mirisa i ukusa (mentorsko učenje)
  • Tehnologija kristalizacije (radi prepoznavanja uzoraka monoflornog meda)
  • Ispitivanje mirisa radi prepoznavanja uzoraka monoflornog meda (provera uspešnosti)

POPODNE (14:00 – 17:30)

  • Vežbe degustacije radi prepoznavanja uzoraka monoflornog meda (provera uspešnosti)
  • Falični uzorci meda (predavanje i degustacija)
  • Formulari za ocenjivanje meda (mentorsko učenje na uzorcima koje su doneli učesnici)
  • Završna diskusija i uručenje sertifikata

Maksimalni broj polaznika po kursu – 30. Kurs traje dva dana. Cena po polazniku je 12.000 dinara.

Postovani prijatelji zahvaljujemo na ukazanom poverenju.
Šaljemo vam račun na koji ćete najkasnije do 20. aprila izvršiti uplatu:
265-618031000034110

 

CILJ ŠKOLE:

 

Predloženi kurs omogućava sticanje znanja o metodu za objektivno ispitivanje i ocenjivanje karakteristika meda.

Polaznici škole će se upoznati sa tehnikom ispitivanja i ocene karakteristika meda radi pružanja takvih informacija potrošačima, čime se medu obezbeđuje dodatna vrednost, poboljšavaju tehnike proizvodnje i čini da prezentacija proizvoda bude jasnija i uspešnija.

U toku kursa se smenjuju predavanja i praktična degustacija, čime se budući procenitelji uče da poboljšaju koncentraciju pri korišćenju čula, opisu i memorisanju senzornih percepcija najčešćih vrsta monoflornog meda. Predavači će upoznati polaznike sa načinima za poboljšanje kvaliteta meda u toku proizvodnje. Pored toga, polaznici će steći znanje kako da prepoznaju defekte kao što su fermentacija, loš miris ili dim, ukus metala i da ocenjuju druge fizičke karakteristike.

Učesnici koji savladaju najmanje 75% gradiva dobiće Sertifikat o pohađanju kursa “Osnove senzorne analize meda 1.0”. Molimo donesite svoje uzorke meda ukoliko želite da budu testirani tokom kursa.

 

Kontakt telefon: +381 63 106 67 44

Kontakt osoba:dr Slađan Rašić

Rubrika: O medu, Obuka, Vesti

O Autoru ()

Komentari (2)

Povratni Link | RSS Feed Komentari

  1. Milan kaže:

    Dali ima opet ta skola u 2017 godini. I koja je cena svega toga?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *