Zimski ciklus predavanja 2018/2019

| 15. October 2018. | 3 Comments

Bez obzira što je miholjsko leto  duže potrajalo, Beogradsko udruženje pčelara kao i svake godine počinje  sa “Zimskim ciklusom predavanja”. Prvo predavanje o istoriji pčelarstva u Srbiji “Pčelarstvo kroz dva veka”, a ujedno i predstavljanje programa i tema kojima ćemo se baviti u narednom periodu održaće Pavle Milovanović i Radislav Bata Jovanović u nedelju 21.10.2018. godine u 10:00 u Beograđanki, VI sprat.

Krenućemo od istorijskog razvoja pčelarstva, podsetiti se kako se pčelarilo nekada, ali namera nam je da se ne bavimo prošlošću nego aktuelnim temama u savremenom pčelarstvu i da ugostimo predavače koji doista o svemu tome puno znaju. Ovih godina više nego ikad u prvi plan dolazi opstanak pčele kao nezamenjivog, dragocenog, ali i ugroženog činoica ekosistema.

Stoga ćemo se svake nedelje u 10:00 na predavanjima baviti: savremenim pristupima u suzbijanju varoe, kako pčelariti i sačuvati pčelu u izmenjenim klimatskim uslovima, genetikom i reprodukcijom matica u Srbiji, organskim pčelarstvom, medonosnim biljem, trovanjem pčela, strategijama u pčelarstvu i naravno, pčelinjim proizvodima.

Radionice o različitim tehnikama pčelarenja (LR, DB, AŽ, FR) će se kao i prethodnih godina održavati četvrtkom u 18:00 u Beograđanki, VI sprat.

Predavanja i radionice su besplatne za članove Beogradskog udruženja pčelara. Članarina u BUP-u iznosi 1200 dinara i uplaćuje se na račun: 205-22601-88, svrha upate: Članarina za 2019. Ukoliko član želi i časopis Srpski pčelar i članstvo u SPOS-u članarina iznosi 4500 dinara i uplaćuje se  na gore navedeni račun.

Da bi se na vreme informisali i saznali ponešto o svetu pčela i pčelara pratite nas na našoj facebook strani

Dobrodošli!

Spec.dr.vet. Saša Grubić

Category: Vesti, Некатегоризовано

About the Author ()

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Miljana Pribaković says:

  Veliki pozdrav za čika Paju, a i sve ostale iz Slovačke. Miljana

 2. Joto says:

  Kad će, i da li će biti predavanje na temu SREDSTVA za tretiranje pčelarskih društava. Mislim da je tema koja zaslužuje izlaganje eminentnog stručnjaka. Sredstva kojim se tretiraju društva uveliko utiču na kvalitet meda

  • Saša Grubić says:

   Prof. dr. Zoran Stanimirović je održao predavanje na ovu temu 28. oktobra 2018. Nastojaćemo da se ovim pozabavimo i na radionicama koje se održavaju četvrtkom u 18:00 u Beograđanki na VI spratu. Ukoliko ste član Beogradskog udruženja pčelara, dobrodošli!

Leave a Reply

Your email address will not be published.