BUP namultikongresu Serbian Visions 2022

| 31. January 2022. | 0 Comments
Već nekoliko godina za redom Beogradsko udruženje pčelara učestvuje na multikongresu Serbian Visions koji se ove godine održava online od 31.01. do 04.02.2022.god.
Termin Beogradskog udruženja pčelara je 03.02.2022.god. u 20:00 časova I možete ga pretiti klikom na link https://us02web.zoom.us/j/86080033004 .
Da li je apiterapija jedan od načina u borbi protiv virusa i drugih bolesti i kako se ova oblast treba urediti pokušaće da daju odgovor apiterapeuti iz Srbije I okruženja.
1.Prof.dr.@Mica Mladenovic je diplomirao je 1979., magistrirao 1987. i doktorirao 1992.godine na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu.
Tokom 38 godina rada na četiri univerziteta i jednoj visokoj poljoprivrednoj školi bio je professor na osnovnim, poslediplomskim i doktorskim studijima na predmetu Pčelarstvo i više predmeta magistarskim, master, specijalističkim i doktorskim studijima.
Od maja 2015.god. izabran je za predsednika Udruženja za apiterapiju i unapređenje integrativne zaštite Beograda “Api-Beo”, a od 06.06.2020.godine pa do danas, ponovo izabran za predsednika pod izmenjenim nazivom Udruženje pčele i zdravlje “Api-Beo” Srbije.
2. Dr.Gordana Hegić je predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva, doktorica biotehničkih znanosti. Diplomirala i doktorirala na Katedri za pčelarstvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu. Stalni član (više od desetljeća) za ocjenjivanje meda u Hrvatskoj, vlasnica 4 patenta, glavna autorica “najsuvremenijeg priručnika” (tako kaže struka u Hr i Regiji) iz područja pčelarstva apiterapije i apiturizma.
Posebno aktivna u promociji apiterapije u veterinarskoj medicini, u radu s najmlađima, autorica slikovnice za djecu u stihovima “Pčelice”
3. Dr. sc. Melisa Oraščanin, docent, Biotehnički fakultet, Univerzitet u Bihaću
Predsjednica UG ”Prvo apiterapijsko društvo” u BiH
4.Nutricionista Azra Licina Sinanović, član “Prvog apiterapeutskog društva BiH”, izvršni I tehnički urednik zbornika sažetaka 6.Kongresa pčelarstva I pčelinjih proizvoda u Sarajevo I član Predsedništva ovog Kongresa.
5. Katja Peruzzi inženjer prehrane, sertifikovani apiterapeut i pčelar iz Mežice. To je grad na severu Slovenije, koji je u 2016 bio nazvan slovenskom zlatnom opštinom, najpodobnija pčelama.
Katja je trenutno u suradnji sa Dominikom Koritnik Trepel (pčelarsko turistički vodič i instruktor) uključena u realizacije projekta “Put pčele”, koji će ukljućivati opštinske strukture i apiturizam.
6.Dr.Slađan Rašić vanredni profesor na Fakultetu ekološke poljoprivrede, Univerziteta EDUKONS u Sremskoj Kamenici
Predsednik Srpskog društva za testiranje i ocenjivanje meda.
Klikom na dole navedeni link možete videti kompletan program multikongresa Serbian Vision

Tags: ,

Category: Vesti, Некатегоризовано

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published.