Dobrodošli budući pčelari!

ana-marko-boya-i-generacija
I generacija polaznika kursa za početnike: Marko, Boža i Ana

Kada i kako smo „pripitomili“ pčelu? Koliko pčela ima očiju? Ima li budućnosti ukoliko pčela, najznačajniji oprašivač, nestane i zašto nestaje? Koje biljke da gajimo da pčelu sačuvamo i koje pčelinje paše postoje? Šta nam je sve, pored znanja, potrebno da bismo postali pčelari? Kako pčele žive i rade u košnici, ko su im neprijatelji i kako je „medeni mesec“ dobio naziv? Kako protiv Varoe? Šta nas sve očekuje na tom putu od košnice do meda?

Odgovore na ova i mnoga druga pitanja saznajte na Kursu pčelarstva za početnike koji počinje u petak 4.11.2016. u 18h, zgrada Beograđanke, 6. sprat, sala za prezentacije. I ove godine, predavanja drže prof. dr Mića Mladenović, redovni profesor Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu; dr Slađan Rašić, profesor Fakulteta ekološke poljoprivrede u Sremskoj Kamenici i Saša Grubić, doktor veterinarske medicine, specijalista za pčelarstvo, pčelar.

Budući pčelari, budite III generacija polaznika Kursa pčelarstva za početnike, svakog petka i subote prisustvujete dvočasovnim, interaktivnim i zanimljivim predavanjima o pčelarstvu do 9.12.2016. da bi u proleće sledeće godine imali priliku da sa mentorima, dugogodišnjim pčelarima, članovima Beogradskog udruženja pčelara, u prirodi, na pčelinjacima, svoja novostečena znanja primenite u praksi.

Saša Grubić,
Koordinator kursa
tel. 0642428889


Posted

in

Tags: