Kurs urbanog pčelarstva za početnike 2019

Polaznici kursa pčelarstva za početnike

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da će i ove godine Beogradsko udruženje pčelara izaći u susret potrebama i interesovanjima zajednice i organizovati Kurs urbanog pčelarstva za početnike, za sve punoletne osobe koje žele steći veštinu samostalnog pčelarenja i doprineti očuvanju pčela i životne sredine.

Kurs urbanog pčelarstva za početnike počinje 4. marta 2019. i sastoji od:

1. Predavanja  koja će se održati radnim danima od 18 do 20 časova, u Beograđanki, sala na VI spratu i to: 4.3., 6. 3., 11. 3., 13. 3., 15. 3., 18 3., 20. 3. i 22. 3. 2019. Polaznici će se tokom predavanja (20 časova) upoznati sa osnovama biologije pčela, konstrukcijama i postavljanjem košnica, pčelinjim proizvodima, bolestima pčela i tretmanima i medonosnim i polenskim biljem grada Beograda.

2. Praktičnog rada na pčelinjaku sa grupom polaznika koji omogućava osnovni uvid u neophodne radnje i rada sa mentorom tokom cele pčelarske sezone (do novembra 2019.)

Predavači su članovi Beogradskog udruženja pčelara: prof. dr Mića Mladenović, Ranko Stamatović, prof. dr Slađan Rašić, Stanko Rajić, dipl. ing. šumarstva Vladimir Ignjatović i spec. dr. vet. Saša Grubić.

Cena kursa je 15 000 dinara, svrha uplate: Kurs, uplate na račun: 205-22601-88 (poziv na broj: upisati kontakt telefon)

Po završenom kursu polaznik dobija sertifikat o pohađanju, plaćenu godišnju članarinu u BUP-u i paket pčelarske opreme (LR košnica, roj, američki nož, dimilica i pčelarski šešir) od Beogradskog udruženja pčelara.

Više informacija: Saša Grubić, e-mail: pcelarpocetnik@bup.rs, tel: 061 2240 153


Posted

in

,

Tags:

Comments

  1. […] Beograd ima Beogradsko udruženje pčelara koje svojim Servisom urbane pčele stoji na raspolaganju svima koji žele da odgovorno drže košnice sa pčelama. Takođe, i ove godine Beogradsko udruženje pčelara izlazi u susret potrebama zajednice i organizuje Kurs urbanog pčelarstva za početnike. […]