Servis

Ekipa BUP – a uz pomoć Gradskog zelenila uklonila je roj sa drveta ispred OŠ Marko Orešković. Pčele su tu sigurno više od mesec dana što se vidi po predivno izgrađenom saću. Prebačene su na ogledni pčelinjak BUP – a i tu će nastaviti svoju misiju. Zahvaljujem se ekipi Gradskog zelenila na uspešnoj asistenciju.

Beograd, Zaplanjska 68 na poziv Tihomira Zafirovića ekipa BUP-a je skinula roj sa 15 do 20m visine. Ništa od toga ne bi bilo moguće uraditi da na lice mesta nisu izašli policajci Dejan Đurđević i Siniša Milovanović i njihove kolege spasioci iz Sektora za vanredne situacije Darko Mirković i Teodor Vladičin.
Uz ovakvu saradnju i dobru volju sve je sa osmehom moguće uraditi.

Ove godine telefon Beogradskog udruženja pčelara je bio usijan od silnih poziva. Neke rojeve je naša mobilna ekipa uspešno uklonila, neki su nastavili svoj put dalje a nekima nismo mogli prići na adekvatan način. Teško je u urbanoj sredini rešavati problem odbeglih rojeva bez adekvatne opreme. Ovde smo mogli lako prići ali kada je roj na petom spratu i to sa spoljne strane zgrade kako onda. Pozivam društveno odgovorne kompanije da nam se jave i pomognu ovu akciju.
Pčela je ugrožena vrsta i svaka pomoć je dobro došla.

Akcija spašavanja pčela na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Pčela je indikator zdrave životne sredine. Zato ako su vam pčele došle u posetu budite sigurni da ste izabrali dobro mesto za život.
Gde ima pčela ima i dece.

Današnja akcija spašavanja pčela na Banovom brdu. Neverovatno, u felni rezervnog točka roj se vozio ceo dan. Uspeo je i saće da izgradi.

Akcija spašavanja urbanih pčela Beograda u punom jeku. Izuzetno mnogo poziva građana. Voleo bih da možemo stići na sva mesta. Pozivam sve društveno odgovorne kompanije da se uključe u ovu akciju.
Započeli smo izgradnju pčelarske kuće i azila za pčele.
Neka svaki dan bude dan zaštite životne sredine.
Pčelari svih zemalja ujedinite se!

Na poziv Zorana Stojanovića ekipa BUP-a uspešno je pokupila još jedan roj. Ovoga puta na promenadi u Belvilu.

 

Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *