Pomozimo našim starijim kolegama

POMOZIMO NAŠIM STARIJIM KOLEGAMA

 

Odlukom Vlade Republike Srbije zabranjen je izlazak licima starijim od 65 godina iz svojih kuća. Ogroman broj naših kolega pčelara je u toj kategoriji. Znamo da je zdravlje ljudi najvažnije ali šta sa našim pčelama sada kada počinju pripreme za glavnu pčelinju pašu. Radova na pčelinjaku ima puno.

Da bi smo im pomogli formirali smo ekipu iskusnih pčelara koja će organizovati mlađe kolege u realizaciji ovog projekta.

Pozivam sve mlađe kolege da se jave radi dogovora.

 

 

Stanko Rajić

Predsednik BUP-a

Tel. 063 241 601                           Beograd 17.03.2020.god.

 


Posted

in

Comments

 1. Slavica Tošić Avatar
  Slavica Tošić

  Poštovani,
  Obracam Vam se sa molbom za pomoc. Naime, moj otac ima 76 godina, zivi u Pirotu i u pirotskom kraju SAM brine za oko 40 pcelinjih drustava (kosnica). Obzirnom na novonastalu situaciju i zabranu izlaska licima starijim od 65 godina, interesuje me da li su pcelari, te dobi, u manjim gradovima, opstinama, selima, izuzeti te odluke radi odlaska na pcelinjake zbog brige i ocuvanja drustava?

  1. Stanko Rajić Avatar
   Stanko Rajić

   Nažalost još nemamo zvaničan stav po tom pitanju. Svakodnevno sam u kontaktu sa SPOS-om i nadam se skorom rešenju problems

 2. Mira Rodic Avatar
  Mira Rodic

  Strašno, nisu pčele krave, pomuzi ih dva puta dnevno i nahrani i to je to. Kud će pčelari u proleće nego na pčelinjak.Radova kad vreme dozvoli je previše, ne uradimo li neće niko ništa imati.
  Svi pčelinjaci su smešteni van naseljenih mesta, a 70% pčelara je starije od 65 godina.
  Normalno da prvo nećemo sebe da ugrozimo, pa onda ni bilo kog drugog.
  Zar nije dovoljno imati rešenje o registraciji pčelinjaka.
  Pa ne idemo u kafanu ili disko klub.
  I džabe se naš ministar zalaže,kome su svi poljoprivrednici uključujući i pčelare neizmerno zahvalni. I zaista mu hvala na ogromnom trudu i razumevanju.

 3. JOVO Avatar
  JOVO

  Ovakav nepromišljen teror nisam ni pomišljao da mogu da doživim od moje Države, a 73 mi je. Koga mi i ko nas može zaraziti odlazeći na svoj pčelinjak kolima i ne stupajući ni sa kim u kontakt. Iskren da budem,ne vidim veliku brigu za nas starije od 65, kako države, tako i naših predstavnika Udruženja i Saveza. Pa proizilazi da mi stariji od 65 nemamo šta da tražimo niti u Udruženju, niti u Savezu. Ali dragi prijatelji mlađi od 65, ne zaboravite da će te i vi jednog dana imati više od 65.
  Pozdrav diskriminisanima i drži te se.
  Jovo Todorović, Beograd