Poseta pčelarima Trebinja

Predstavnici BUP-a bili su u radnoj poseti pčelarima iz udruženja Leotar Trebinje. Tradicionalno gostoljubivi Hercegovci pokazali su se u pravom svetlu. Stari deo Trebinja je predivan ali poseban utisak na nas je ostavi Manastir Tvroš koji je podignut na temeljima jedne crkvice iz 4.veka nove ere. Temelji te crkve mogu se videti kroz stakleni deo poda manastira. U večernjem delu programa upoznali smo pčelare Trebinja sa našim aktivnostima i potpisali memorandum o saradnji naših udruženja.

Zahvaljujem se gospođi Radmili Bujaković i Konzularnoj kancelariji Republike Srbije u Trebinju na izuzetnoj gostoljubivosti i iskazanoj želji da aktivno učestvuje u narednim aktivnostima ova dva udruženja.

Profesionalni pčelar Nebojša Ljubibratić, jedan od najvećih pčelara Trebinja, pokazao nam je svoj pčelinjak. Vrijesak je tek počinjao da medi pa smo poželeli domaćinu pune košnice. Dan smo nastavili obilaskom Nove Gračanice koja je podignuta 2000.god. i u kojoj su prenešene mošti Jovana Dučića iz Amerike. Zahvalili smo se ljubaznim domaćinima sa željom da unapredimo našu saradnju.

 


Posted

in