Škola za pčelare početnike

Udruženje je 28.11.2014. u prostorijama u ul. Molerovoj 13 u Beogradu, počelo teoretski deo nastave u okviru obuke za pčelare početnike. Predavači su bili Marko Stanojević i Saša Grubić, koji su polaznike upoznali sa celokupnim programom nastave i dinamikom izvođenja teoretske nastave. Govorili su o medonosnoj pčeli kao oprašivaču u ekosistemu, sa akcentom na oprašivanje gajenih biljaka i o njenoj ugroženosti u razvijenim zemljama sveta.Praktični deo obuke biće izveden uz pomoć mentora, članova Beogradskog udruženja pčelara. Nastojaćemo da polaznici kursa ovladaju osnovnim pojmovima biologije pčele i tehnologijom konvencionalnog pčelarenja. Teoretski deo nastave bio bi završen do kraja marta 2015.godine, a onda bi se prešlo na na praktični deo obuke tokom cele pčelarske sezone. Termini obuke mogli bi biti izmenjeni u dogovoru sa polaznicima kursa.


Posted

in

Tags:

Comments

 1. suzana i zoran zlatkov Avatar
  suzana i zoran zlatkov

  Poštovani
  Naše pitanje je kada planirate ponovo kurs iste ili slične sadržine za pčelare početnike. Takodje nas interesuje koji su uslovi da bi se uzelo učešće na kursu.
  Pozdrav

  1. Saša Grubić Avatar
   Saša Grubić

   Poštovani,
   Teoretski deo nastave je već uveliko u toku. Praksa ce trajati tokom čitave pčelarske sezone (mart-septembar). Možete nam se prključiti u bilo koje doba godine i pohađati jednogodišnji kurs, tako da ste dobrodošli. Za tehničke detalje oko upisa obratite se Slađanu na 060/444-0-115.
   Pozdrav

 2. Dragomir Avatar

  Zanima me da li ove ili naredne godine mogu da se prijavim za ovaj kurs i u kojm terminu?

  1. Saša Grubić Avatar
   Saša Grubić

   Početak kursa za početnike je planiran na početku sledeće sezone. Sva obaveštenja će biti blagovremeno istaknuta na sajtu.